Warcraft III: Reign of Chaos Collector's Edition İncelemesi


Merhaba herkese bu yazıda eskilere gidiyorum. Blizzard'ın 3. Warcraft oyunu Reign of Chaos Collector's Edition kutu açılımını yapacağım. artık bulması zor, yabancı sitelerde bulabilirsiniz belki bazen bir kaç satan kişi dek geliyor, eğer bütçesi size uygunsa almamanız için hiç bir neden yok diyebilirim, beklentileri kesinlikle yerine getiren bir versiyon. 

Kutu üzerinde orc resmi var (zamanında WC3 oynamış arkadaşlar gayet iyi bilir bu orc'u), yan tarafında Warcraft III Collector's Edition yazısı ve kutunun arkasında kutu içeriğini gösteren bir resim bulunmakta.Kutu çoğu blizzard oyunu gibi dışarıdaki kutuyu yana çekerek içerideki kutuya ulaşıyoruz. Dış kartonu çıkarttığımızda bizi ilk olarka art book karşılıyor. Dark portal'dan geçen orc resmi ile karşılıyor bizi sanat kitabı. GErçekten muazzam bir kitap 176 sayfa toplamda. Blizzard'ın oyunlarında sanata, konsept çizimlere ne kadar önem verdiğini biliyoruz ve bu kitap kesinlikle bir Warcraft fanı için çok önemli bir koleksiyon. 

Art book sonrası bir zarf görüyoruz, içerisinde 8x10 (~20x25cm) ebatlarında 4 adet ırk karton posteri çıkıyor. Warcraft 3 ana sınıfları human, orc, undead, elf için birer adet poster bulunuyor. Gayet hoş ve boyutlarda tatmin edici ölçüde bence. Dördü birleştirilerek güzel bir kolaj çalışması yapılabilir. Bununla beraber bizi büyük bir poster karşılıyor çift taraflı. Bir yüzünde arthas, diğer yüzünde ise asıl güzellik olan oyun geliştirici ekibinin imzaları bulunuyor. Hem bir koleksiyon versiyonunda böyle bir poster görmek hem de oyunda emeği geçen kişilere olan saygılarıda, beni ayrıca o kişiler adına mutlu etti.

Evet kutunun derinliklerine iniyoruz ve ikiye bölünmüş bir şekilde kutu. Diğer içerik bu bölmelere sığacak şekilde yerleştirilmiş. Burada ilk göze çarpan sahne arkası DVD'si. Oyunun ve sinematiklerin yapım aşamasını anlatan ve bence her koleksiyon versiyonu oyunda bulunması gereken bir içerik. Bunun altında genel ürün kataloğu görmekteyiz, içerisinde diablo, world of warcraft, starcraft ve o zamanki blizzard mağzası reklamları var. Buna ilave ayrı bir kağıtta oyunda ki dört ana sınıfın ünitelerinin gelişmesini gösteren grafikler bulunmakta. Arkalı önlü olarak görülebilmekte. Yine hoş bir detay oyun içi mekanikleri gösterme açısından. 

Sağ bölmeye geçtiğimizde ise, soundtrack CD'si karşılıyor bizi. Blizzard'ın sanata verdiği önemden her seferinde bahsediyorum, bu önemi sağolsunlar müzik içinde ayrı bir şkilde gösteriyorlar. Oyun içi müzklerin olduğu, kapağında elf resmedilmiş bir cd gerçekten hoş. Bunun altında sonunda ana oyuna ulaşıyoruz! CD kabının üzerinde aktivasyon kodu yer almakta. CD kapağında aynı orc abimiz yer almakta. Ve bunlarında Collector's Edition, oyun kitapçığı yer almakta. Gerçekten kalın, bir cd kabından biraz daha kalınca bir kitap, üzerinde Arthas'ın (Arthas Arthas iken :(  ) resmi bulunuyor. Koleksiyon kutusu için özel bir kitapçık yine güzel düşünülmüş bir hanme Blizzard açısından.

Sonuca gelecek olursam, herhangi bir oyunda koleksiyon versiyonunu almak istediğinizde sahip olmak isteyeceğiniz herşey ve belki daha fazlası bulunuyor. Eğer hala bulabilme şansına sahipseniz ve fiyatı uygun ise, asla kaçırmadan almaız gereken bir ürün bence eğer ki Warcraft seviyorsanız. Bir Warcraft/Blizzard fanı kişi için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Detaylı resimler:

              

Herkese iyi günler!   

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.