Amon Amarth - Jomsviking İncelemesi


Merhaba sevgili vikingler! 25.03.2016 tarihini takvimlerimiz gösterdiğinde Amon Amarth'ın 10. albümü Jomsviking raflarda (öhö öhöm daha çok Spotify ve Apple Music demek lazım artık) yerini aldı. Jomsviking (Jomsvikingler) 10. ve 11. yüzyıllarda yaşamış viking paralı askerleri ve haydutlar. Paganlığa sadık, Thor ve Odin'e ibadet etmektedirler.
Amon Amarth'ın ilk konsept albümü eski albümlerin birbirine benzer yapısından biraz sıyrılıp, biraz daha melodic death metal tarzına kayarak inanılmaz bir çalışma olmuş bence. Çalışırken albümü açtım ve bi anda kendimi dördüncü kez dinlerken buldum. Nasıl olur nasıl tarif edilir bilemedim, dinlerken yağ gibi akan bir death metal albümü. Gereksiz abartı brutal'den, anlaşılmayan laflardan firrlerden uzak gerçekten kaliteli stüdyo kayıtlarıyla gönlümü fetheden bir albüm oldu. Müzik açısından kesinlikle şu an Amon Amarth zirve noktasında. Bir Amon Amarth albümünden ne bekleniyor ise, bir viking metali dinleyeceğim ben çok gaza geldim diyip te beklentilerinizi %100 karşılayan bir albüm.


Belirttiğim gibi bu albüm Amon Amarth'ın ilk konsept albümü. Vokal Johan Hegg'in albümü tanımlayışı
"Genç bir adamın bir kıza aşık olduğu ancak kızın evlendirildiği, oldukça basit bir hikaye. Bu olduğunda genç yanlışlıkla bir adam öldürür ve kaçmak zorunda kalır ama intikam alacağına ve kızı geri kazanacağına yemin eder. Geçmişi arkasında bırakamamaktadır. Mağdur olduğunu ve hayatının yok edildiğini hisseder. Jomsviking hikayesi arka plan - geri dönüp intikamını almasının yolu. Hikayenin ilerleyişi mutlu bir hikaye değil.. bu bir trajedi, tahminimce! Ama ben mutsuz sonları seviyorum çünkü sizi en çok etkileyenler bunlar."
Albümün ilk şarkısı "First Kill" Johan Hegg'in anlattığı cinayetin vahşi bir tanımı. Müzik klibini aşağıdan izleyebilirsiniz.


Albümdeki çift gitar çalışması bütün çalışma boyunca tam kapasite kullanılmış durumda. "The Way of Vikings" şarkısında muhteşem lead gitar yanından güzel sololar eşlik etmekte.

10. Şarkı "A Dream That Cannot Be" çalmaya başladığında bi anda tanıdık bir ses duyunca önce tüylerim diken diken oldu.Şarkı çok güzel ve Amon amart'ın farklı tonlara da kayabileceğinin göstergesi olmuş. Şarkıya eşlik eden alman kraliçemiz doro Pesch.Hikaye boyunca anlatılan bayanı temsil ediyor bu şarkıda/albümde. Doro ve Johan'ın seslerinin kontrastı dikkatinizi anında çeken bir yapıda. Clean vokallerin'de Amon Amarth'a yakışacağının bir göstergesi şarkı.

Son kararım albüm ile ilgili, gerçekten tam kararında, bu viking metalcilerinden bekleyeceğimiz bir albüm olmuş. 



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.