Overwatch: Collector's Edition İnceleme


Merhaba herkese, sonunda beklenen an geldi ve Overwatch raflarda yerini aldı. Bu yazıda Overwatch koleksiyon paketinden neler çıkıyor açıp sizlerle paylaşacağım.
Oyun 3 versiyondan oluşuyor.
- Overwatch
- Overwatch: Origins Edition
- Overwatch: Collector's Edition

İlk olarak Origins Edition'dan bahsedeyim. Oyunun kendisine ek olarak dijital içerik ile geliyor.

5 dış görünüm:
• Blackwatch Reyes (Reaper)
• Strike-Commander Morrison (Soldier: 76)
• Overgrown Bastion
• Security Chief Pharah
• Slipstream Tracer
Çeşitli Blizzard Entertainment oyunları için Overwatch teması
• Heroes of the Storm™ - Tracer Hero
• World of Warcraft® - Baby Winston Pet
• StarCraft® II Portreleri
• Hearthstone® Cardback
• Diablo® III - Mercy Wings



Burada yakındığım, üzüldüğüm ve şikayetçi olduğum nokta, Türkiye'de eğer oyunu kutulu olarak bir mağzadan alacaksanız ARAL sadece Origins Edition'ı satıyor. Daha ucuza sadece oyunu almak mümkün değil. Bunun için ya Blizzard resmi sitesinden oyunu satın alacaksınız veya çeşitli sitelerden sadece oyun anahtarını satın alabilirsiniz. Bu seçeneğin verilmiyor olması beni rahatsız etti.



Gelelim Collector's Edition'a. İlk olarak ilk defa Blizzard collectors edition'larında olan bir şekilde dışında ilave bir karton ile geliyor. Ubisoft kendi koleksiyonlarında çok yapar bunu, Blizzard'da bu yöne geçmiş demek ki. Baştan belirteyim, kutu gerçekten ağır! Kartonu çıkarttığımız da Muhteşem kutu tasarımı karşımıza çıkıyor. siyah ve beyaz tasarıma sahip kutu yan tarafında Overwatch logosu olan delikten dış kutu dışarı çekilerek açılıyor. Benim kendi görüşüm, Blizzard'ın yapmış olduğu en iyi kutu tasarımı bence. Gerçekten bir koleksiyon paket olmanın hakkını veriyor.


   


Dış kutuyu çıkarttıktan sonra asıl kutumuza kavuşuyoruz. Ortadan ikiye açılan bir tasarıma sahip ve kutu dışında bütün Hero'ların resmi bulunuyor. ikiye açtığımızda kutuyu ise sağda kocaman bir Soldier 76 figürü kutusu, sağda ise sanat kitabı, oyun cd kutusu, soundtrack ve kartpostallar bulunuyor.

    

Sanat kitabı "Visual Sourcebook" olarak adlandırılmış, genel Blizzard tasarımı olan dikine bir yapıda değil son starcraft expansionu LotV'daki gibi yatay bir şekilde. Dışında ayrı şeffaf bir ince koruma bulunuyor. Bu çok hoşuma giden bir detay oldu, kitap zaten ayrı güzel her Blizzard kitabında olduğu gibi. Kitap'ta karakterler, konsept çizimler özellikler haritalar anlatılıyor.

       

Kitabı kaldırdıktan sonra solda oyun içi müzik CD'sini görüyoruz. Minimal bir tasarımı var.

 

Sağda ise bir demir kutu içerisinde oyun dvd'si bulunuyor. Koleksiyon paketlerde oyun dvd'sinin "steelbox" olarak adlandırılan metal kutularda olması gerektiğini sürekli savnunan birisi olarak beni çok tatmin etti gerçekten. Kötü yanı kutu yan tarafında oyun Overwatch: Origins Edition olarak adlandırılmış, Collector's edition yazmasını tercih ederdim ama bu koleksiyonu Origins Edition + Fiziksel eşyalar olarak sattıkları için oyun dvd anlamında Origins ve CE arasında fark yok. Oyun dvd kutusu içerisinden ayrıca Overwatch oyun içi Widowmaker karakteri için skin çıkıyor(ön siparişlerde), Heartstone oyunu için ücretsiz bir kart paketi ve Heroes of the Storm oyunu içi Jaina karakteri hediye olarak geliyor.

 
  

Oyun dvd kutusu altında ise 12 adet kartpostal bulunuyor. Oyun içi her bir haritanın resimlerinin olduğu kartpostallar, gerçek kartpostal, arkaları'da gerçekten yollayabileceğiniz şekilde basılmış. Güzel bir eklenti, güzel kolajlar yapılabilir veya gerçekten birisine yollamak isterseniz (niye istersiniz ki?) yollayabilirsiniz.

   

Sonunda asıl olayımız, Soldier 76 figürüne geldi sıra. Büyük ve ağır bir kutusu var, kutu yanlarında ön ve arka görünüşleri, ön tarafında Soldier 76 logosu ve arkasında Soldier 76 yazısı bulunuyor. Kutuyu açtığımızda kocaman bir köpük karşılıyor bizi. Köpüğü açtığımızda figürümüz karşımıza çıkıyor, Figür iki parça ana figür ve ayağını basacağı standı olarak 2 parça şeklinde. Bunun için bir de kullanma kılavuzu koymuşlar ne gerek varsa. Figür ilk açıklandığında görsellerden hiç beğenmemiştim açıkçası tek renk bir figür olmasından dolayı ama elime alınca bütün fikrim değişti. Gerçekten çok hoş bir figür. Üzerinde eskitme tarzı boyalar var, büyük ve ağır bir figür. Neden bu tarz bir tasarım oldu bilmiyorum ama figür standı figürün kendisinden daha ağır, üzerinde Overwatch logosu yer alıyor. Figür incelemesinde ben bir eksik bulamadım, Blizzard gerçekten çok hoş ve kaliteli bir figür vermiş bizlere. Eğer figür için almayı düşünüyorsanız asla pişman olmazsınız. Resimlerde yanına Jim Raynor figürü de koydum boyut kıyaslaması yapabilmeniz için.

           

Sonuç olarak beni gerçekten memnun eden bir içeriğe sahip bir kutu oldu, Blizzard yeni serilerin ilk kutularına hep aynı özeni gösteriyor ama aynı kalite keşke ek paket kutularında da olsa. Bununla beraber kötü ve eksik taraflarıda yok değil. Bir koleksiyon paketinde ek dijital içerik, soundtrack, steelbox, figür, kartpostal olması tatmin edici ama ben koleksiyon kutularında her zaman sahne arkası dvd'si olmasını isterim ilk eksik bu yönde oldu. Oyun çıkmadan oyun hikayesini anlatan kısa videolar yayınlandı ve bunların da bir dvd ile sunulmasını isterdim. Kısa videolar ile beraber Blizzard'ın yayınları kısa çizgiromanları da tek basım şeklinde kutu içeriğinde görmek hoş olurdu. Her oyuna koyduğu mousepad yok ama kartpostal bence mousepad den daha etkili. Eksikleri olmasına rağmen yine de tatmin edici bir paket olmuş bence, figür tek başına bütün kutuyu kurtarıyor. Geç olmadan almak isteyebilirsiniz ama artık Blizz oyunlarının koleksiyon paketleri daha fazla üretiliyor ve oyun sonrası da rahat temin edilebilir hale geldi.


Overwatch'tan bu kadar. Yorumlarınız aşağı yazabilirsiniz tartışmış oluruz.

Herkese iyi günler!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.