Geek Kutu - Mart Ayı Kutu İnceleme



Merhaba herkese. Bu ay Geek Kutuda neler bizi bekliyor size anlatmaya çalışacağım. Geek Kutu nedir derseniz, aylık abone olduğunuz ve her ay size bir kutu içerisinde geek ürünleri yollayan bir site. Yurt dışında iyice yaygınlaşan bir sistem ve Türkiye'ye gelmesinden oldukça hoşnut oldum. Aylık abonelik fiyatları;

Geek kutu Websitesine Gitmek için Resime Tıklamanız Yeterli
Bu ay kutu sağlam geldi, kutunun tam sığacağı bir ayrı kutu içerisinde geldi ve zarar görmeden gelmesi gerçekten hoş. Kutu beyaz sade bir tasarıma sahip, üzerinde Geek Kutu logosu bulunuyor.

 

Kutuyu açtığımızda iceriğimize kavuşuyoruz! kutu içerisindeki ürünler beyaz bir kağıt ile korunuyor şekilde gelmiş. Kutudan ilk içerisinde nelerin olduğu ve normal şartlarda ki fiyatları yazan bir kağıt çıkıyor. İnsanı kar ettiği hissini vermek güzel :)

 

Her ay bütün kutulardan dostluk maması çıkmakta. Çok hoş bir düşünce, sokak hayvanlarınıda düşünmek ve bunu sundukları hizmetten ayrı tutuyor olmaları ve hesaplamaya dahil etmeyişleri büyük bir artı. Duyarlılıklarını takdir etmek lazım.


Asıl ürünlerimize gelecek olursak bir superman pelerini anahtarlığı çıkıyor. Hoş bir anahtarlık, özellikle silikon olmasını sevdim. Metal anahtarlıklar çok rahatsız ediyor beni ne kadar hoş görünseler de, o yüzden anahtarlık benden geçer notu aldı. Bununla beraber küçük bir batman rozeti çıkıyor. Loot crate gibi yabancı bu işi yapan sitelerin kutularında her ay olan bir ürün rozet ve bu kutuda da olması hoş, çantanıza vs takmak için güzel bir düşünce ama çok basit kaçmış, birazcık daha kaliteli olabilirmiş bence. Ufak yuvarlak en basit rozetlerden. Umarım rozeti her ay kutuda verirler ama biraz daha iyi olursa tadından yenmez. 

 

Kutumuzdan bir Batman figürü çıkıyor. 7-8cm civarlarında bir boyu var. Bu tarz ufak figürler topluyorsanız hoş bir ekleme olacaktır. Daha üst segmentlerle zaten kıyaslama yapmak hoş olmaz bu figürü, kendi sınıfı için güzel bir figür. Kitaplığınız da veya iş yerinizde yanında olması sizi mutlu edecek bir figür. Bir kaç basit figürden ise tek bir hoş figür daha iyi.

  

Geek Kutu bu ay bize birde Batman vs Superman kupası yollamış.Çok hoş bir kupa ve kesinlikle iş yerine götürüp iş yerinde kahvemi onunla yudumlayacağım. Bardak Mistercupo tarafından üretiliyor. Bardakla beraber bir küçük nescafe kahve (bu eklemeye bayıldım, her şeyi güzel yapan küçük detaylardır bu detay da cok mutlu etti beni) ve mistercupo'dan alacağınız kupalarda %30 indirim kuponu bulunuyor içinde. 

E bardağımız varsa altına birde altlık lazım. Kutumuzdan üç adet Batman vs Superman bardak altlığı çıkıyor. Beğendiğim kaliteli, kaymaz tarzda bardak altlıkları. Evinize gelen misafirlere bardağını koyması için kahramanlarımızı uzatabilirsiniz.

 
 

Son olarak t-shirt'ümüz çıkıyor. Batman vs Superman baskısının olduğu benim çok hoşuma giden bir tişört oldu. Bu ay Loot Crate siparişi de verdim amerikadan ve içinden çıkan saçma Star Trek tişörtünden sonra aradığım tişörtü buldum. Bu konuda hem kupa hem tişört, orjinal rakiplerinden iyi yapıyor olması Geek Kutu'nun bu işi, beni memnun eden bir yön. Tişörtlerde alırken zaten beden seçebiliyorsunuz ama beden tablosunun bulunmayışı çok büyük bir eksik bence ve konu ile ilgili sizi Crazy'nin sitesine yönlendiriyor olması acilen düzeltilmesi gereken bir olay bence.

 

Sonuç olarak bu ay güzel bir kutu ile karşılaştık, rakiplerinden geri kalmayacak, bazı konularda ise üst seviyeye çıkan bir kutu. Kutu ile ilgili sıkıntı her şeyin Batman vs Superman olması. Kutularında eğer bir tema olsa BvS seçiyor olsa idik kesinlikle aradığımız kutu bu olurdu, kötüleyecek pek lafımız olmazdı da (zaten şu halinde de yok) ama "geek" kutu denildiği zaman en azından anahtarlığı farklı bir tema mesela animelerden bir pelerin (akatsuki!), kupayı oyunlardan gibi bu içerik ile hedefi 12'den vurmuş olurlardı. Türkiye şartlarını göz önünde bulundurmak lazım tabiki bu konuların tekniğine çok inmeden kendi görüşümü belirtiyorum, aynı kalitede ürünlerle, konsept çeşitliliği ile bence istedikleri yere ulaşabilecekler. 

Son yorumum ise kargo ile ilgili olacak. Kargo takip numarası lazım, kargoların daha hızlı çıkması veya bilgilendirmelerin daha profesyonelce yapılması gerektiği kanaatindeyim. Facebook ta post altına yorum yaparak ürünü kargoladık veya kargoda gecikme var ama yolluyoruz gibi bir davranış amatöre kaçıyor. Bu tarz duyuruları sayfalarından kendileri özel poslar ile duursalar veya mail ile bilgilendirme sistemi yaparlarsa daha iyi olur.

Eksikleri var, birazcık daha uğraş ve gayret ile istenilen seviyeye geleceğini kesin gördüğüm bir çalışma benim. BvS olsun veya çeşit olsun olmasın bu kutu için konuşacak olursam, fiyatını hak eden bir çalışma. Eğer her ay bu standartı korur hatta üstüne dahada kalite eklerlerse, çoğu kişinin yıllık aboneliğe geçebilceği düşüncesindeyim.  

Geek kutuya ulaşmak için : Geek Kutu

Herkese iyi günler!

3 yorum:

  1. loot crate bunu resmen "ezer" bu ayda dahil... :)

    YanıtlaSil
  2. Loot crate geçmişi ile bizimkileri kıyaslamak zaten doğru olmaz. Loot crate "exclusive" itemları çok kaliteli ve güzel işler yapıyor ama amerikada olma artısı ve markalaşma sayesinde daha rahat lisanslı ürün alabiliyorlar bence. Loot crate ama bu ay dediğim gibi tişört konusunda beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Geek kutuda bence desteklenerek daha iyi yerlere getirilmeli ama onlarda "aa bak adamlar beğendi bizi koyalım kutuya 3 5 yollayalım" derse ileride oda olmaz. Kıyaslamaların biraz zaman gerektirdiğine inanıyorum ben, az bir süre geçip geek kutu olgunlaşınca göreceğiz asıl aynı kalite devammı edecek yoksa loot crate, geek up vs seviyesine çıkacak mı :)

    YanıtlaSil
  3. :) haklısın ama ilk kıyaslamayı yazıda sen yapmışsın ve geek kutunun benzerlerinden bu ay iyi olduğunu söylemişsin. sırf t-shirt içinde yüzünden geek kutu daha öne çıkamıyor ne yazık ki ve şu an loot crate in türkiye ye geliyor olması da oldukça çekici bir durum ve geek kutudan biraz pahalı sadece

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.